Kalender ( )

FARNET: Tegevusgrupid äris: kohalikele kalatoodetele lisandväärtuse andmine

17. november 2010 - 18. november 2010

 

Toimumisaeg: 17.11.2010–18.11.2010

Toimumiskoht: Holland (täpsustamisel)

 FARNETi tugiüksus ja Euroopa Komisjon korraldavad koostöös Hollandi Põllumajandus-, Looduse ja Toidukvaliteedi ministeeriumi ja Flevoland'i maakonnaga järjekorras teise Euroopa kalanduse tegevusgruppide seminari "Tegevusgrupid äris: kohalikele kalatoodetele lisandväärtuse andmine"

Üritus toimub Hollandis 17.-18. novembril, 2010. Selleks ajaks peaks enamus Euroopa kalanduse tegevusgruppe aktiivselt tegutsema ning tegelema projektide valimise ja hindamisega. Seminari eesmärk on suurendada tegevusgruppide oskusi ja võimet strateegia rakendamisel ning kalatoodetele lisandväärtuse andmisega seotud edukate projektide toetamisel.

Arutelud toimuvad praktiliste näidete varal erinevates töögruppides, näiteks:

  • tingimused eduka projekti läbiviimiseks ning nende tegelik kasumlikkus kogukonnale
  • viisid kuidas projektid saaksid maksimaalselt ära kasutada kohalikke võimalusi ja traditsioone.

Töögrupid on seotud kohaliku tegevusgrupi projektide külastusega.

Mitmed interaktiivsed sessioonid võimaldavad osalejatel veelgi süüvida sellesse kuidaskalatoodetele lisandväärtust anda. Siinkohal on märksõnadeks tähistamine, otseturustamine ja innovatsioon. Osalejatel on võimalus saada saada praktilisi vastuseid ning arutleda koostöö võimaluste üle. Koostöö aruteludeks on võimalus ka kogu seminari vältel, mil tegevusgruppidel on võimalus panna üles ettepanekuid või ideid siseriiklikuks või rahvusvaheliseks koostööks.

Praktiline info:

Kogu seminari vältel on tegevusgruppidel võimalus mitteametlikult esitleda oma tööd. Seega on tegevusgrupid teretulnud ettevalmistama stendi, plakati või kaasa tooma muud informatiivset materjali.

Seminaril on sünkroontõlge inglise-, prantsuse-, hispaania- ja saksakeelde.

Korraldajad kannavad kõik tegevusgruppide esindajate kulud, sh reis hollandisse, majutus ning toitlustus. Kohtade arv on piiratud seega on igast tegevusgrupist oodatud kuni üks inimene. Osalema oodatakse aktiivseid inimesi, kes soovitavalt omab teadmisi kalatoodetest.

Päevakava:

Teisipäev, 16. november
16.30 - 18.30 Registreerimine ja tegevusgrupi stendide ülespanek
18.30 Mitteametlik õhtu, õhtusöök ja võrgustumine ning tegevugruppide stendide, postrite ja muu informatiivse materjali esitlemine.
   
 Kolmapäev, 17. november
08.30 - 09.30 Registreerimine
09.30 - 10.30 Avamine ja ametlik sissejuhatus
10.30 - 11.00 Kohvipaus
11.00 - 12.30

Töögrupid: Kohalikest vahenditest maksimumi võtmine

Töögruppides toimub projektinäite esitlemine ning järgneb vestlusring

  • "Dni Karpia" - läbi projekti "Karpkala maa" karpkala toodete propageerimine Poolas - Marte Kaminska (PL). 
    • http://www.nasza.barycz.pl/index_aktualnosci.php?dzial=2&kat=8&art=28
  • "Le Brin d'Océan" - kohalikele liikidele läbi tooteareduse ja otseturustamise lisandväärtuse andmine - Delphine Brin (FR). 
    • http://www.brindocean.com/
  • "Seafood Cornwall" - kvaliteetsete kohalike toodete edendamine läbi ühistegevuse - Nathat de Rozarieux (UK)
    • http://www.seafoodcornwall.org.uk/
  • "Lonxanet" - läbi otseturustus süsteemi kohalike toodete riikliku leviku saavutamine - Antonio Gracia Allut (ES)
    • http://www.lonxanet.com/que_es.php

 

 12.30 - 18.00

Õppereis ja lõuna: lähedal asuvate tegevusgruppide projektide esitlused.

(Kohaldades töögruppides esitletud ja arutletud ideid külastavad väikestesse grppidesse jagunenud osalejad 2 projekti)
19.30 Ametlik Õhtusöök
   
Neljapäev, 18. november
09.00 - 10.00

Tagasiside õppereisilt: FARNETi kala oksion 

10.00 -10.30 sissejuhatus teemaruteludesse
10.30 - 12.45

Interaktiivne sessioon: teemaarutelud, kuhu panustavad ka tehnilised eksperdid:del + küsimused/ vastused

 

Teema

Märgistus (sh regionaalne ja ökomärgistus)

Innovatsioon (sh uued tooted,  olemasolevate toodete kohandamine,...)

Koostöö / integratsioon teiste sektoritega (turism, avalik sektor,...)

Otseturustus / lühikesed ahelad

Sisevete kalatoodete turustamine

Meretoidu ohutus, kvaliteet ja jälgitavus

Ekspert

William Emerson - kalandustööstuse vanemametnik (FAO)

Zach Sorrels - (Eureka! Rahvuvahelised uuringud)

Hans Jorgen Jensen - tegevjuht (F)LAG Bornholm (DK)

Marie Lesueur - Ingénieure d'études Agrocampus Ouest (FR)

Marta Kaminska - Projekti koordinaator LAG Dolina Baryczy (PL)

Richard Bates - DG MARE (EC)

12.45 - 13.45 Lõuna
13.45 - 14.45 Ekspertide ümarlaud eelnevalt tõstatud teemadel + küsimused/ vastused
14.45 - 16.00 "Majaka" sessioon - sõna saab FARNETi kogukonna külalisesineja: Ms Carolyn Eastman, Kogukonna poolt toetatud kalurid (CSF) USA idarannikult.
16.00 - 16.30

Järgnevad sammud: Interaktiivne teemade kokkuvõte

Ametlik kokkuvõte + töötubade lõpp ja tegevusgrupi näituste värskendamine

 

MTÜ Võrtsjärve Kalanduspiirkonna poolt osaleb seminaril tegevjuhi assistent Angela Leiaru-Indriko, kes teeb kohapeal ka ettekande Võrtsjärve piirkonnast ja piirkonna hetkeseisust.

 

 
Mai
2025
E
T
K
N
R
L
P
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31